Skip to main content

Zennio’s Z-familie breidt uit met touchscreens Z50 & Z100 

Aanschouw de nieuwste Zennio Z50 & Z100, touchscreens voor centrale bediening boordevol functionaliteiten. Deze toestellen liggen in lijn met de welgekende Z70 en hebben zo goed als dezelfde eigenschappen, het grootste verschil zit hem in de schermgrootte: 5”, 7” en 10”. Benieuwd naar de troeven van deze alleskunners? Lees dan zeker verder.  

Bedien je woning, appartement, studentenkamer of assistentiewoning in een handomdraai 

De capacitieve touch displays zorgen ervoor dat je alle technieken in huis kan bedienen vanop één scherm. Zo kan je verlichting schakelen en dimmen, rolluiken aansturen, sferen instellen, je voordeur openen, audio bedienen, koeling & verwarming sturen en je energieverbruik monitoren.  Al deze functies kunnen verdeeld worden over verschillende pagina’s.  

Bij Zennio Z50 kunnen er tot wel 96 bedieningen geprogrammeerd worden, dit is ruim voldoende voor een appartement. Z100 Daarentegen geeft je de mogelijkheid om tot wel 180 bedieningen te programmeren, ideaal voor de plaatsing in een penthouse of villa.  

Hét touchscreen voor de bediening van een winkel, restaurant of kantooromgeving 

Door het eenvoudig gebruik van sferen in een Z50/70/100, is dit het ideale display om medewerkers in een werkomgeving de juiste verlichting en klimaatinstellingen in te laten stellen. Een manager krijgt daarnaast via de Zennio Remote app supervisie over de locatie. 

Ingebouwde sensoren 

Elk toestel heeft een geïntegreerde temperatuur-, helderheid- en benaderingssensor. De geïntegreerde temperatuursensor meet de kamertemperatuur. De helderheidssensor zorgt voor een aangepaste schermhelderheid, afhankelijk van de omgeving. Ook bevatten de touchscreens een benaderingssensor welke het scherm zal oplichten bij benadering. Scherm inactief? Dan kan je een gepersonaliseerde screensaver, temperatuur of datum en tijd tonen. 

Plan geautomatiseerde acties in 

Maak actielijsten aan die je via een toets kunt oproepen of plan deze actielijsten in op een bepaald tijdstip. Zo kan je bv. aanwezigheid simuleren door je verlichting op bepaalde tijdstippen in en uit te schakelen. Daarnaast zijn de displays voorzien van een chronothermostaat, hiermee kan je je thermostaat op ingestelde tijdstippen laten verwarmen en koelen naar een bepaald setpoint.

Inzicht in energieverbruik (vanaf v3.7) 

Visualiseer energiestromen en krijg inzicht in je verbruik, PV productie/batterij, import en export. Daarnaast berekent de display ook de zelfconsumptie van het gebouw en wordt de data gelogd om historisch terug te kunnen kijken (per uur, dag, maand en jaar). Bovendien kan je voor afzonderlijke verbruikers zoals laadpalen en warmtepompen individuele energiepagina’s activeren. 

IP Camera’s (vanaf v3.7) 

De nieuwste update maakt het mogelijk om camerabeelden op je display weer te geven. Elke camera die compatibel is met het HTTP- en RTSP-protocol, MJPEG- of H.264-videocodec, is hiermee ondersteund. Vanaf de camera pagina is het mogelijk om een poort te openen of scène op te roepen. 

Verbeterd design 

De displays hebben een elegant en modern design waardoor ze in elk interieur passen. Elk scherm werd met hoogwaardig glas afgewerkt en is slecht enkele centimeters diep. Daarnaast heb je de keuzemogelijkheid uit de volgende kleuren: antraciet, wit en zilver.  

Upgrade je touchscreen met licenties 

Zennio’s bedieningspanelen kunnen geüpgraded worden aan de hand van verschillende licenties. Iedere licentie heeft zijn eigen functionaliteiten en deze lichten we graag even toe: 

  • Smartphone bediening: Bedien je touchscreen vanop afstand met de Zennio Remote app! Deze app kan van pas komen om je gebouw te sturen vanop afstand. De verwarming lager vergeten te zetten? De controle behouden was nog nooit zo eenvoudig. [ref. ZEZLIC70RCBX] 
  • Video-intercom integratie: Deze licentie biedt je de mogelijkheid om bezoekers toe te spreken vanop je touch panel. Combineer dit met een elektrisch slot zodat je de deur ook kan ontgrendelen. [ref. ZEZLIC70VPBX] 
  • Video-intercom smartphone: Staat je gast voor een gesloten deur? Of belt de postbode aan? Spreek ze toe en open eventueel de deur vanop afstand. [ref. ZE8500002] 
  • Spraakbediening: De licentie voor spraakbediening kan aangesloten worden op de virtuele assistenten van Google en Amazon. Hierdoor kan je bepaalde acties uit laten voeren zonder dat je naar het touch panel moet gaan. Deze functie helpt je uit de nood als je je handen vol hebt of niet de mogelijkheid hebt om naar het display te wandelen. [ref. ZEZLICZVBX] 

Laat je inspireren in onze showroom 

De nieuwste touch displays in real life bekijken? Kom vrijblijvend langs in onze showroom te Sint-Job-In-‘t-Goor en krijg een live-demonstratie van één van onze KNX-professionals. Plan je bezoek in via de onderstaande knop en dan helpen we je zo snel mogelijk verder. Bijkomende vragen? Stel ze gerust via info@vecolux.be of bel ons telefonisch op +32 3 633 10 26. 

Plan je bezoek in