Meer dan veertig jaar smart home inspiration

 • Oprichting Vecolux

  Vecolux is in 1983 gestart als distributeur/agent van een aantal gerenommeerde fabrikanten van elektrotechnische installatiematerialen zoals Berker schakelmateriaal, Spelsberg verdeeldozen en Wavin PVC buizen. Remi Vetters had met 40 jaar ervaring in de electrobranche een mooi palmares bijeen om met succes dit nieuwe hoofdstuk aan te vatten.

 • Vestiging te Deurne

  Vecolux vestigt zich in Deurne/Antwerpen met een klein magazijn van enkele honderden vierkante meters om van daaruit de verdere groei te bewerkstellingen. Johan Vetters treedt toe tot het bedrijf en zorgt mee voor een verder uitbreiding van de activiteiten door het klantenbestand van de bestaande groothandels verder uit te bouwen.

 • GGK en ETI in de portfolio

  Nieuwe merken zoals de Duitse marktleider van PVC kanalisatie systemen GGK en de Sloveense fabrikant van modulaire apparatuur ETI worden aan de productportfolio toegevoegd waardoor de groei stelselmatig toeneemt.

 • Berker 1930

  Met de BERKER 1930 schakelaar serie – een originele Bauhaus editie – maakt Vecolux furore in de markt bij Architecten en designers. Meerdere malen organiseert Vecolux een architectuurreis met vooraanstaande Belgische architecten naar Berlijn om de sfeer van de Bauhaus periode op te snuiven!

 • Eerste EIB BUS producten

  DE EIB bus doet zijn intrede bij Vecolux! De term domotica wordt gelanceerd in de markt en de eerste domotica projecten worden uitgevoerd met Berker EIB producten. Vecolux start met het geven van trainingen aan individuele installateurs.

 • Verhuis naar groter kantoor

  Vecolux verhuist naar een nieuwbouw kantoor met magazijn te Sint-Job-In-’t-Goor. Ongeveer 1000m² magazijn moeten de toekomstige groeikansen alle ruimte geven!

 • Nieuwe merken en KNX showroom

  EIB werd intussen omgevormd naar het gekende KNX protocol en Vecolux heeft het productengamma uitgebreid met verschillende nieuwe fabrikanten van KNX producten zoals het Duitse Elsner en Arcus-EDS. Daarnaast investeert Vecolux als een van de eerste domotica bedrijven in België in een heuse domotica belevingsshowroom. Hiervoor wordt beroep gedaan op gerenommeerde architecten!

 • Zennio in de productportfolio

  De nieuwe jonge Spaanse fabrikant Zennio en Vecolux starten een samenwerking op. De start van een intense en succesvolle samenwerking die de ontwikkelingen bij zowel fabrikant Zennio in Toledo als bij Vecolux in Sint-Job-In-’t-Goor in een stroomversnelling brengen.

  Met Zennio in het productengamma slaagt Vecolux erin om KNX te laten doorbreken bij een breder publiek van residentiele bouwers. Door verschillende deelnames aan Batibouw brengt Vecolux ook bij de consument de domoticamicrobe verder tot ontplooiing en wordt zo één van de vooraanstaande domoticabedrijven in België.

 • Lancering KNX Home Control

  KNX Home Control wordt als domoticaconcept en oplossing voor residentiele projecten gelanceerd door Vecolux middels een aparte website. Er wordt ook werk gemaakt van een echte KNX academie. Verschillende opleidingstrajecten voor zowel startende als ervaren domotica-installateurs worden bij Vecolux georganiseerd. Ook de Nederlandse markt wordt tegenwoordig door Vecolux met groot succes aangeboord.

 • Real estate en hoteloplossing

  Met fabrikant Zennio worden totaaloplossingen uitgewerkt voor zowel residentiele meergezinswoningen als hotels. De integratie van alle technieken (licht, verwarming, screens, videofonie, toegangscontrole, enz.. ) zet zich nu onverminderd door en wordt de nieuwe standaard elektrische installatie van de toekomst. Vecolux schrijft zich onvoorwaardelijk in voor deze nieuwe ontwikkelingen die vooral ook op energetisch vlak een omwenteling in tal van bouwprojecten teweeg brengen.

 • Uitbreiding team

  Een jong team van gedreven medewerkers en het toetreden van een nieuwe jonge generatie stuwt het familiebedrijf verder vooruit in de wereld van digitalisering, smart homes en energietransitie.

 • Verbouwingen

  Een ‘total make-over’ van de bestaande kantoren waarbij een nieuwe trainingsruimte wordt voorzien en waar alle KNX oplossingen maximaal worden geïntegreerd in het vernieuwde gebouw luidt een nieuwe periode in die de veranderingen in de markt weerspiegelen. Meer informatie over ons gebouw.

 • 40-Jarig bestaan

  Vecolux blaast 40 kaarsjes uit! Tijdens dit jubileum blikken we terug op een boeiende periode waarin we ons als bedrijf ontwikkelde van importeur van installatiemateriaal tot aanbieder van geïntegreerde oplossingen voor smart homes en buildings.