KNX, de basis voor een volledig geïntegreerd ecosysteem.

KNX zorgt ervoor dat alle onderdelen van een smart building dezelfde taal spreken

Automatisering vereist een systeem dat de problemen van geïsoleerde apparaten wegneemt door ervoor te zorgen dat alle componenten via één gemeenschappelijke taal communiceren. KNX zorgt als overkoepelende en merkoverschrijdende standaard net daarvoor. Op die manier kunnen elektrische installaties eenvoudiger ontworpen worden, versimpelt de installatie en verhoogt de veiligheid. Ook achteraf kan men gemakkelijk componenten vervangen of toevoegen.

De vraag naar comfort en veelzijdigheid in het beheer van verwarming, verlichting en toegangscontrolesystemen voor zowel een gezinswoning als een kantorencomplex groeit constant. Tegelijkertijd wordt efficiënt energiegebruik steeds belangrijker. Huiseigenaars willen een comfortabele, duurzame en veilige plek om te wonen en werken.

Meer comfort en veiligheid in combinatie met een lager energieverbruik kan echter alleen worden bereikt door een intelligente controle en bewaking van alle betrokken producten. Dit is stelt in de klassieke installaties een ware uitdaging omdat het meer bedrading met zich meebrengt, van de sensoren en actoren naar de controle- en bewakingscentra.

Voor professionals betekent zo’n massa bedrading ook meer ontwerp- en installatie-inspanningen, een verhoogd brandrisico en stijgende kosten. Dit is het aspect waar KNX zich onderscheidt.

Open systeem

Geen vendor lock-in

Decentrale architectuur

Geen single point of failure

Modulair

Onbeperkt uitbreidbaar

Compatibiliteit

HVAC, Energie, sensoren, 3rd party systemen,…

Toekomstzekerheid

Standaard van meer dan 30 jaar oud

Installatiegemak

Minder bekabeling betekent een eenvoudige installatie

Meer dan

8000

actieve KNX producten

Meer dan

500

KNX fabrikanten

KNX is actief in

190

landen