Zennio Z50 & Z100

Je woning bedienen was nog nooit zo eenvoudig

Totale controle in smart homes, hotelkamers en commerciële gebouwen

Na het grote succes van Zennio Z70, sluiten Z50 en Z100 zich nu ook aan bij de Z-familie. De capacitieve touchscreens voor centrale bediening bevatten dezelfde functionaliteiten maar verschillen in schermgrootte: 5″, 7″ en 10″. Deze alleskunners zitten boordevol functionaliteiten en kunnen in verschillende type gebouwen geplaatst worden, dit van ééngezinswoningen en appartementen, tot de bakker om de hoek of een kantoorgebouw.

Benieuwd naar welk display het beste past in jouw woning of project? Kom langs in onze showroom te Sint-Job-In-’t-Goor en krijg passend advies van één van onze professionals.

Plan je bezoek in voor een live demo

  Zennio Z50

  5″ display
  12 pagina’s met max. 8 bedieningen
  Toepassing: ééngezinswoningen, appartementen…

  Bekijk op eCatalog

  Zennio Z100

  10″ display
  12 pagina’s met max. 20 bedieningen
  Toepassing: penthouses, villa’s…

  Bekijk op eCatalog

  Krijg inzicht in je energiestromen

  De nieuwste update maakt het mogelijk om energiestromen te visualiseren. Zo krijg je in één oogopslag inzicht in je verbruik, PV productie/batterij, import en export. De display berekent de zelfconsumptie van het gebouw en de data wordt gelogd om historisch terug te kunnen kijken (per uur, dag, maand, jaar). Daarnaast kan je voor afzonderlijke verbruikers zoals laadpalen of warmtepompen individuele energiepagina’s activeren.

  Lees meer over slim energiebeheer

  Integratie van technieken

  Pas de temperatuur in een woning of bepaalde zone/ruimte aan via een centrale touchscreen of smartphone. Een condensatieketel, centraal warmtepompsysteem of aircotoestel kan naadloos geïntegreerd worden. Op deze manier kan je, bij het verlaten van de woning, automatisch de thermostaat naar stand-by laten gaan.

  Zoneverwarming

  In traditionele verwarmingssystemen wordt een thermostaat geplaatst in één ruimte, meestal in de woonkamer, die bepaalt of de warmtebron warmte produceert. Dat werkt prima, maar op deze manier krijgen ruimtes zoals de bad- en slaapkamer alleen warmte wanneer de woonkamer ook warmte nodig heeft.

  Kies je voor zoneverwarming en wil je in elke ruimte een juiste en individuele temperatuur instellen? Dan bieden KNX drukknoppen een oplossing. Via de ingebouwde thermostaat in schakelaars, kan je in elke ruimte individueel de gewenste temperatuur instellen.

  Met KNX-schakelaars schakel je niet enkel verlichting, maar kan je ook dimmen of verlichting in een sfeer integreren. Als je RGBW-compatibele LED verlichting hebt, kan je zelf de kleur van het licht veranderen. Ook die stijlvolle staan- of bureaulamp kan je met KNX schakelaars bedienen, via een geschakeld stopcontact. Van gemak gesproken!

  Sferen zijn een bundel van acties in de installatie die uitgevoerd worden met één druk op de knop. Zo kan je bv. bij het thuiskomen tegelijkertijd de rolluiken openen, het licht in de keuken inschakelen en de thermostaat naar comfortmodus brengen.

  Met de Wake-up functie kan je de rolluiken openen, de verlichting traag laten opdimmen en na een tijdspanne van tien minuten je favoriete ochtendplaylist op een laag volume laten afspelen. Dit zijn maar enkele kleine voorbeelden, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

  Woningen worden alsmaar meer en beter geïsoleerd, een goed werkend ventilatiesysteem is daarom ook van het grootste belang. Hoewel de ventilatie niet volledig uitgeschakeld mag worden, is het wel mogelijk om ventilatiedebieten automatisch aan te passen aan CO²-gehalte of relatieve vochtigheid. Na een douche of bij het koken van een lekkere maaltijd is een hoog ventilatiedebiet bv. ook interessant om vochtige luchtjes of geurtjes af te drijven.

  Rolluiken, screens & jaloezieën sturen was nog nooit zo gemakkelijk! Je bedient ze simpelweg met de lokale schakelaar in de buurt, via het centrale touchpaneel of via smartphone of tablet.

  Bovendien kan de zonwering automatisch gestuurd worden via een weerstation en geïntegreerd worden in een sfeer.

  Een geluidsinstallatie is de dag van vandaag niet meer weg te denken in het moderne huishouden. Een Sonos audiosysteem kan in een handomdraai bediend worden via lokale schakelaars of een centraal touchpaneel.

  Deurcommunicatie is geïntegreerd in het centrale bedieningspaneel: geen extra toestel tegen de wand dus. Ontvang oproepen van de buitenpost en ontgrendel de deur via een gebruiksvriendelijke interface op het centrale bedieningspaneel. Optioneel is het mogelijk om via smartphone of tablet video-oproepen te ontvangen en gasten binnen te laten.

  Beheer de Z-familie vanop je smartphone

  Configureer eenvoudig je smartphone met de Zennio Remote App en beheer alle bedieningselementen vanop afstand. In het filmpje zie je hoe makkelijk de configuratie kan verlopen, die neemt slechts enkele minuten in beslag.

  Licenties

  Functionaliteiten zoals smartphone- en stembediening & videofonie moeten geactiveerd worden met licenties. Dit kan je doen door aparte licentiecodes aan te schaffen, deze kan je nadien eenvoudig inwisselen. Hoe juist?

  1. Koop de licentiecode aan bij een partner
  2. Ga naar https://zlicensemanager.zennio.com/
  3. Genereer je licentiebestanden online
  4. Laad het bestand in op de web interface
  5. Koppel aan smartphone, video intercom of Google Assistent
  Bekijk alle licenties

  Meer leren over videofonie & visualisatie?

  Volg een KNX opleiding bij Vecolux en leer bij over de installatie van videofonie en visualisatie. Je krijgt gedurende de dag info over de centrale bedieningspunten, videofonie bij eengezinswoningen en real estate projecten, maar ook over aansluitschema’s, GetFace IP uitbreidingen en toegangscontroles.

  Ook leer je over de toepassing van geschakelde en gedimde lichtkringen, macros en schedulers, datalogger en verbruiksmeter, real estate oplossingen met een gemeenschappelijk netwerk, etc. Wil jij je graag inschrijven voor deze opleiding? Klik op de link en reserveer jouw plekje.

  Bekijk beschikbare data

  Een rondleiding aanvragen?

  Vul het contactformulier in en maak een afspraak in de KNX showroom