Skip to main content

Zennio Tecla: Slimme KNX-schakelaars met een moderne touch

Na het grote succes van capacitieve touchschakelaar Flat reeks, brengt Zennio een gloednieuwe variant uit: de Tecla familie! Deze moderne KNX touchschakelaars hebben een matte afwerking en passen in elk interieur, bovendien zijn ze te personaliseren met iconen. In totaal zijn er drie verschillende types uitgebracht. We maken je graag wegwijs in de kenmerken, overeenkomsten en verschillen.

Tecla 55 X: strak en eigentijds

Deze touchschakelaar is niet alleen klein en elegant maar zit ook boordevol mogelijkheden. Dankzij het onderscheid tussen kort en lang drukken, kan je heel wat technieken integreren. Denk maar aan de bediening van verlichting, het dimmen van lampen, het instellen van sferen en het bedienen van rolluiken of screens. Daarnaast is de drukknop heel gebruiksvriendelijk, bovendien heeft deze een ingebouwde helderheids- en benaderingssensor.

Wil je graag de schakelaar ‘s nachts bedienen? Door zijn nabijheidssensor, integratie van een nachtmodus en verlichte iconen, kan je zonder problemen de juiste knop vinden. Door de knop optimaal te programmeren zal je nachtrust niet verstoort worden. Heb je de knop niet nodig? Dan zal de feedback led niet branden.

Wanneer je ’s nachts je schakelaar wilt gebruiken, lichten de feedback leds op en kan je de gewenste knop bedienen. Na een tijdje doven de feedback leds automatisch terug uit. Naast alle visuele kenmerken mogen HVAC-technieken ook niet ontbreken. Zo is Tecla 55 X voorzien van één thermostaat en één input voor een temperatuursonde.

Kies voor groots met Tecla XL

Tecla XL is een iets grotere variant (80x120mm) en heeft 4, 6, 8 of 10 drukknoppen. Bewaar het overzicht door een icoon per drukknop toe te kennen zodat je direct weet wat de functie is van elke toets. Tecla XL en Tecla 55 X hebben heel wat overeenkomsten maar ook enkele verschillen. Zo heeft Tecla XL een ingebouwde temperatuursensor (i.p.v. een input) en heeft dit product een rechthoekig design. Door deze vorm kan je zelf beslissen om de touchschakelaar horizontaal of verticaal te installeren.

Tecla 55 X2 Sign: til het gastenverblijf naar een hoger niveau

Privacy wordt bij hotelgasten hoog in het vandaal gedragen, het is dan ook belangrijk dat ze tot rust kunnen komen zonder gestoord te moeten worden. Zennio biedt voor deze status een innovatieve hoteloplossing dankzij de nieuwste Tecla 55 X2 Sign! Deze schakelaar ligt qua design volledig in lijn met Tecla 55 X. Hoe werkt deze nieuwkomer? De hotelgast kan vanuit de hotelkamer de statussen ‘niet storen’ en housekeeping activeren. Deze status wordt op zijn beurt getoond vanop de visualisatie (IWAC) buiten de kamer. Zo kunnen hotelmedewerkers in één oogopslag zien wat de gast wenst, bovendien kan de hotelmanager de status vanop de BMS bekijken.

Daarnaast zijn de iconen verlicht met een led als de nachtmodus geactiveerd is, hierdoor kunnen ze de status in het donker bekijken zonder dat hun nachtrust hierdoor verstoord wordt. Ook werden er een helderheids- en benaderingssensor geïntegreerd. Er is één ingang voor een temperatuursensor voorzien, je kan deze dus eenvoudig gebruiken om temperatuur te meten als dit op een andere plaats niet mogelijk is in de hotelkamer.

ZS55 Schakelmateriaal: subtiel en modern

Schakelmateriaal en stopcontacten mogen ook zeker niet ontbreken in een installatie. Doordat Tecla 55 X past in de afdekramen van ZS55, kunnen schakelaars, stopcontacten en outlets oneindig gecombineerd worden. De kleuren en het materiaal zijn identiek aan elkaar, je creëert dus een rustige sfeer door het bij één type design te houden.

Bijkomende vragen? Mail je vragen gerust naar info@vecolux.be en dan helpen we je zo snel mogelijk verder. Kom ook gerust eens langs in onze state-of-the-art showroom om de KNX-schakelaars uit te proberen. Onze specialisten geven jou en je klant graag een rondleiding met de nodige technische informatie.