Skip to main content

Project WST

Project WST is gelegen in het groene hart van de Kempen en onderging een volledige renovatie, waarbij slechts enkele muren bleven staan. 

Deze energiezuinige woning werd volledig geïntegreerd met KNX-producten en technieken, gaande van centrale bediening en schakelaars tot verwarmingssturing en regenput niveaumeting.

Integrator: Wim Techniek

Uitgebreide intuïtieve bediening

De bewoners kozen voor een Zennio Z70 als capacitief KNX-touchscreen voor centrale bediening. Daarnaast werd de woning afgewerkt met Zennio Tecla 55 drukknoppen, in combinatie met het Zennio ZS55 schakelmateriaal. In ruimtes waar meerdere technieken aangestuurd kunnen worden, werden Z35 displays geplaatst. Deze displays zijn te vinden in de hal, badkamer, master bedroom en garage.

Toepassingen zoals de integratie van sferen, gordijn- en screensturing & dag/nacht functie van bewegingsmelders werden ook geïntegreerd. Bovendien werd de lichtregeling van de tuin volledig geautomatiseerd met KNX, deze functionaliteit is ook te bedienen vanop de Z70. Tot slot kunnen alle bedieningen worden beheerd via de Zennio Remote app, wat ideaal is om de controle over je huis te behouden!

In kaart brengen van verbruikspieken

In project WST wordt de Z70 niet alleen gebruikt voor het aansturen van comfortfuncties, maar ook voor energiemonitoring. Deze functie visualiseert energiestromen in grafieken die historisch kunnen worden bekeken (per uur, dag, maand en jaar). De uitlezing van de P1-poort op de digitale meter wordt uitgevoerd met behulp van de KNX Gateway van Arcus. Daarnaast is de woning opgedeeld in verschillende verwarmingszones, die worden aangestuurd door een Zennio HeatingBOX.

Veiligheid boven alles

De integratie van rookmelders mocht in deze woning niet ontbreken. Ook werd een KNX-lekdetector geïnstalleerd die bij het detecteren van een lek pushmeldingen naar je smartphone stuurt. Het waterverbruik van deze woning wordt gemeten door de koudwaterteller van Lingg & Janke. Tot slot is de zonnewering gekoppeld met een Elsner weerstation. Dit toestel automatiseert de screens op basis van de zon en beveiligd deze wanneer het te hard waait.

Toepassingen

  • Integratie van sferen 
  • Dag/Nacht functie bewegingsmelders 
  • Gordijn- en screensturing
  • “Alles uit”-functie
  • Energiesturing en visualisatie via Zennio Z70
  • Aansturing Vaillant warmtepomp met zoneverwarming
  • Smartphone app bediening
  • Lichtsturing tuin
  • Weerstation voor sturing van zonnewering 

Producten