Skip to main content

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen op een efficiënte manier

Meerdere woningen onder één dak betekent ook een hogere energie uitgave…of niet? Aan de hand van slimme automatisering beperk je het verbruik aanzienlijk! Hoe vertaald zich dat dan naar een project? Via centraal beheer kan je als verhuurder, op elk moment het verbruik in de woning meten en raadplegen. Daarbij kan aanwezigheidsdetectie ingesteld worden om de temperatuur te verlagen wanneer de huurder de woning verlaat.

Eén knop, alles uit

Wil je een geavanceerder systeem? Kies dan voor de alles uit-functie. Via deze weg kan de bewoner alle verlichtingen en apparatuur uitschakelen via één druk op de knop. Dit is niet enkel efficiënt, het bespaart je ook een hoop energie.

Noodmeldingen

Een lekkage of (in het slechtste geval) brand zijn geen uit te sluiten factoren in een gebouw. Hiervoor kan je best zoveel mogelijk melders integreren om in geval van nood, direct op de hoogte te zijn.

Rookmelders en lekdetectors zijn hiervoor de ultieme oplossing. Aan de hand van de Zennio Remote App, die de centrale bediening mogelijk maakt, krijg je pushmeldingen op je smartphone als er zich een noodgeval voordoet. Zo kan je de schade in de woning zoveel mogelijk beperken.

Start je binnenkort met een project? We leggen je graag alle knx-mogelijkheden uit en helpen je met plezier verder bij het uitwerken van je project. Stuur gerust een mail naar info@vecolux.be en we helpen je zo snel mogelijk verder.