Skip to main content

Verlaag je energierekening door middel van een KNX-installatie

Het is niemand ontgaan dat de energieprijzen de afgelopen maanden aanzienlijk zijn gestegen. Groene energie zoals zonnepanelen kunnen dan ook een mooie oplossing bieden om de energiekost te verlagen.

Energiemanagement Systeem

Het EMS heeft als doel om maximaal je eigen opgewekte zonne-energie te benutten. Zo kan je een warmtepomp, airco, elektrische boiler of elektrisch laadpunt aansturen op basis van je eigen groene energie. Dit systeem zorgt ervoor dat verbruikers automatisch meer elektriciteit verbruiken op momenten dat er veel elektriciteit geproduceerd wordt door de PV-installatie. Zo vermijd je dat jouw zonne-energie onnodig geïnjecteerd wordt in het net.

Automatisering

Doordat het EMS volledig autonoom werkt, hoef je je op een zonnige dag niet ongerust te maken over onnodige injectie in het net. Het systeem zorgt namelijk zelf dat je woning overdag verwarmd wordt door de warmtepomp met gratis zonne-energie en niet pas ’s avonds met dure elektriciteit van het net.

Leer meer over energiemanagement

Verbreed je kennis over energiemanagement met KNX in één van onze opleidingen. Deze geven we het hele jaar door en zijn beschikbaar voor installateurs en integratoren van alle niveaus. Inschrijven voor deze opleiding? Ga naar deze link en bekijk een datum die voor jouw past.