Integratie van koeling en verwarming met KNX

Centraal of lokaal bedienen

Met een centrale bediening via touchscreen of met een smartphone past uw gast de temperatuur eenvoudig aan in zijn kamer. De hotel services van Vecolux zijn compatibel met elk verwarmings- of koelingssysteem, inclusief ventiloconvectoren en splits.

Automatisch verwarmen

Het is mogelijk om de verwarming te sturen op basis van de aanwezigheidsstatus van de gast.

Bijvoorbeeld: wanneer een kamer beschikbaar en ongeboekt is, schakelt de verwarming automatisch in “Economy”-modus, om verbruik te minimaliseren. Een gast boekt zijn kamer, en bij het inchecken verandert de status naar “Stand-by”. Zo wordt de kamer al voorverwarmd in afwachting van de aankomst van de hotelgast. Wanneer uw gast zijn kamer betreedt schakelt de kamerverwarming naar “Comfort” en bereikt het de optimale temperatuur.

Promoot duurzaamheid met
de eco-indicator

Zennio Z35 maakt het mogelijk om het energieverbruik van hotelgasten in kaart te brengen via een eco-indicator. Deze indicator bevindt zich op de hoofdpagina van het bedieningspaneel en kleurt afhankelijk van het energieverbruik groen, geel of rood.

De meerwaarde? Steeds meer hotels dragen een duurzaamheidslabel en kunnen met deze functionaliteit hun milieuvriendelijke imago versterken. Daarnaast creƫert deze score een vorm van gamificatie voor gasten. Het is een speelse manier om bewustzijn te vergroten en (onnodig) energieverbruik zoveel mogelijk te verminderen.