Start met KNX

We begeleiden je van A tot Z.

Maak je project slimmer met KNX Home Automation

KNX is een wereldwijd erkende standaard voor slimme woningen en gebouwen. Het biedt een gestandaardiseerd platform waarmee verschillende apparaten en systemen naadloos kunnen communiceren en samenwerken. Of het nu gaat om verlichting, verwarming, beveiliging, zonwering, audiovisuele apparatuur of andere aspecten van je woon- of werkomgeving, KNX integreert alles in één slim netwerk.

Met KNX geniet je van het gemak en de efficiëntie van geautomatiseerde systemen die perfect op elkaar zijn afgestemd. Het stelt je in staat om de controle te hebben over alle aspecten van je leefomgeving, waar je ook bent.

Start vandaag met KNX

Flexibiliteit

KNX is een open en gestandaardiseerd protocol, wat betekent dat je producten van verschillende fabrikanten kunt combineren en integreren in één systeem. Hierdoor kun je eenvoudig verschillende apparaten en systemen met elkaar laten communiceren zoals bv. verlichting, verwarming, beveiliging, enzovoort.

Energie-efficiëntie

Door middel van geautomatiseerde regelingen, zoals het aanpassen van de verlichting op basis van daglichtniveaus of het optimaliseren van de verwarming en koeling op basis van aanwezigheid, kan er aanzienlijk worden bespaard op energiekosten. Dit kan zowel bij woningen als bij commerciële gebouwen een belangrijk voordeel zijn.

Centrale controle

Met een KNX-installatie kun je het hele systeem centraal beheren en controleren. Dit betekent dat je vanaf één punt verschillende functies en apparaten kunt bedienen en bewaken. Dit zorgt voor gemak en efficiëntie omdat je niet naar verschillende locaties hoeft te gaan om individuele apparaten te bedienen.

Vereenvoudigde uitvoering

Gezien alle technieken over KNX of IP communiceren is er minder bekabeling vereist. Hierdoor daalt het risico op fouten bij installatie. Een verkeerd aangesloten kruisschakelaar is verleden tijd.

Door de flexibiliteit van de KNX bus is er de mogelijkheid om zelfs in de afwerkingsfase nog verregaande aanpassingen te maken op wens van de klant, zonder dat hiervoor kap en slijpwerk vereist is.

Ontdek hoe we kunnen helpen

eCatalog

Onze eCatalog biedt een uitgebreid overzicht van al onze producten die compatibel zijn met KNX, waaronder schakelaars, bewegingsmelders en meer. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over onze KNX-ondersteunde producten. Als je vragen hebt over een specifiek product, staan onze experts altijd klaar om je te helpen. Aarzel niet om contact met hen op te nemen voor deskundig advies en ondersteuning.

Naar de eCatalog

KNX opleidingen voor starters

Voor installateurs die geïnteresseerd zijn in het leren van KNX, bieden we verschillende opleidingsmogelijkheden aan. Onze startersopleidingen richten zich op het begrijpen van de communicatieprotocollen, het programmeren van KNX-apparaten en het ontwerpen van slimme gebouwsystemen. Veel van deze opleidingen zijn praktijkgericht, waardoor beginners de kans krijgen om hands-on ervaring op te doen met echte KNX-componenten en -configuraties. Interesse in één van onze opleidingen? Ontdek het volledige programma via onderstaande link.

Naar de opleidingen

Start vandaag met KNX

Interesse om KNX te integreren in één van je volgende projecten? Ontdek hoe we hierbij kunnen helpen.

  • Stap 1: volg onze startersopleiding
  • Stap 2: werk samen met onze technical sales advisor je eerste projectplan uit
  • Stap 3: ontvang digitale ondersteuning bij de indienstname van je KNX-project

Graag advies op maat? Onze KNX-experten staan voor je klaar, laat je gegevens achter via het formulier en we contacteren je zo snel mogelijk om je volgend project te bespreken.

    Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door Vecolux bvba.